Pomimo rosnącej ilości wegetarian, drób i wieprzowina wciąż są chętnie zajadane przez większość naszego społeczeństwa. Zwłaszcza drób stał się atrakcyjny dla konsumentów, jako mięso uważane nie tylko za smaczniejsze, ale również zdrowsze. Przy aktualnej modzie na „bycie fit”, popularność zdrowszej alternatywy nie dziwi. Popularne są nie tylko pieczone udka, ale też np. kotlety z kurczaka. Smaczne, a przy tym mniej tłuste niż wieprzowina.

Zalety drobiu są zauważane w wielu krajach Unii Europejskiej, ale też na innych kontynentach. Do tego szczególnie chętnie wybierane jest mięso z Polski. To właśnie drób stanowi ogromną część polskiego eksportu rolno-spożywczego, którego łączną wartość szacuje się na około 13 miliardów Euro. Polski drób jest tak chętnie kupowany, że nasz kraj cały czas utrzymuje się w czołówce eksporterów tego gatunku mięsa. Jesteśmy wśród liderów i nic nie wskazuje na to, by sytuacja miała ulec zmianie. Okazuje się, że nawet rosyjska agresja i embargo na polskie towary nie są dotkliwym ciosem dla polskich producentów drobiu.

http://epelo.pl/Asortyment_Fryzjerstwo_AKCESORIA_Narzedzia-fryzjerskie(2,21882,).aspx ospawietrzna.net.pl www.srzednicki.pl