Naleśniki – śniadaniowa klasyka

Niewątpliwie naleśniki to śniadaniowa klasyka – zajadamy się nimi od lat, w wielu zakątkach świata. Są smaczne, lubiane także przez dzieci, szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo pożywne. Przyrządzać je można na wiele sposobów, dlatego też trafiają w smakowe gusta wielu. Oto propozycje jak podawać naleśniki w wersji śniadaniowej. Naleśniki na słodko na pewno przypadną do gustu zwłaszcza dzieciom, także niejadkom. Podać je można z dżemem, konfiturą, słodkim kremem czekoladowym lub jogurtem. Na wierzch możesz dodać także świeże owoce lub bitą śmietanę.

To lekka oraz smaczna propozycja na śniadanie. Inna propozycja podania to naleśniki w wersji wytrawnej, które są zazwyczaj bardziej pożywne. Możesz podać je np. ze szpinakiem i serem oraz dodać do nich mięso, najlepiej drobiowe. Całość dla wzbogacenia smaku możesz polać ulubionym sosem, np. sałatkowym. Unikaj raczej na śniadanie ciężkich sosów, gdyż mogą one źle wpłynąć na twój układ trawienny i ogólne samopoczucie w ciągu dnia.