Niskobiałkowa dieta roślinna

Dla tych, którzy potrzebują jednoznacznych, przemawiających argumentów za tym, żeby jednak zdecydować się, choćby na pewien czas przejść na wegetariański styl odżywania, motywujące mogą okazać się wyniki badań kalifornijskich naukowców. Udowodnili oni, iż ludzie spożywający regularnie pokarmy mięsne, są czterokrotnie bardziej narażeni na poważne schorzenia, które przeważnie pokonują człowieka całkowicie.

Uczeni upatrują przyczyny w szkodliwości spożywanego w nadmiarze białka pochodzącego od zwierząt. Co więcej, ludzie którzy swój jadłospis opierają w głównej mierze na niskobiałkowych produktach roślinnych, znacznie rzadziej zapadają na groźne nowotwory, ciesząc się wigorem, życiową energią i witalnością przez długie lata.

To jednak nie wszystkie korzyści. Wegetarianie nie tylko jedzą zdrowiej, ale też oszczędzają więcej cennego czasu, gdyż większość potraw wegetariańskich da się przygotować w tak zwanym stylu jednogarnkowym.

Warzywa stwarzają ponadto wyjątkową okazję do kuchennych eksperymentów. Wystarczą odpowiednie przyprawy, odrobina wyobraźni i szybki, zdrowy obiad gotowy!.

Stomatolog dentysta http://www.medident.pl/ Poznań Piątkowo http://www.klinikiserca.pl/o-nas/znajdz-nas/iii-oddzial-kardiologii-inwazyjnej-angiologii-i-elektrokardiologii www.zetacorse.com