Ciągła praca i szybkie życie w biegu nie sprzyjają zdrowemu odżywianiu. Przede wszystkim dlatego, że taki tryb życia nie pozwala na zastanowienie się nad jakością i ilością zjadanych posiłków. Jest jednak na to sposób – posiłki przygotowywane w domu i zabierane do pracy w pudełku.

Posiłki z pudełka mogą pełnić rolę drugiego śniadania, lunchu, obiadu, a nawet kolacji. Wymagają przygotowanie dzień wcześniej, jednak zachowują swoje właściwości i pełnię wartości odżywczych również na drugi dzień. W miarę upodobań mogą być przygotowywane na ciepło lub na zimno.

Posiłkami, które sprawdzają się w takiej formie są różnego rodzaju kasze, makarony, czy ryże z dodatkami warzywnymi, a także chudym mięsem i rybą, omlety, grzanki, jak również koktajle owocowe i warzywne. Jedzenie z pudełka pozwala na kontrolowanie ilości zjadanych kalorii oraz ich jakości. Mobilizuje także do regularnego odżywiania.

Jest doskonałym sposobem żywienia dla pracujących, których często kuszą posiłki typu fast-food zjadane w trakcie i po pracy.

http://www.i-kar.pl/odchudzanie.html https://aspazja.pl/zabiegi/Infini-RF